Hoppa till innehåll

Case: Nordanro - Mer trafik och fler leads

nordanro

Utmaningen

Nordanro är ett nytt varumärke inom kök på den nordiska marknaden och erbjuder kök med extra hög kvalitet och hållbara material. Nordanro säljs idag i över 50 butiker i framförallt Sverige men även Norge. Webbplatsen nordanro.se är central i att bygga varumärket, kännedom och att driva potentiella kökskunder till butik där all försäljning sker. TDWT anlitades för ett brett uppdrag; teknisk projektledning av webbplats, löpande tester av prestanda, löpande sökmotoroptimering såväl som konverteringsoptimering med det primära målet att fler ska boka besök i butik.

Lösning

Vi tog fram en stor teknisk kravspecifikation för kunden i samband med att nordanro.se skulle byggas i en Wordpress-miljö. Vår specifikation innehåll alla tekniska krav och element som krävs för hög prestanda såväl mobilt som desktop, inklusive de delar som är tydligt kopplade till sökmotoroptimering, däribland strukturerad data och schemataggar för rikare sökresultat. Vi ledde Wordpress-byrån genom hela projektet. Efter lanserad sajt har vi fortsatt med tekniska tester och prestandaförbättringar i takt med Googles hårdnande krav. Vid sidan av teknik/backend har vi haft huvudansvar för att ta fram stora delar av sajtens innehåll och sökmotoroptimera detta. Här har vi arbetat efter en tydlig SEO-plan med fokus på att möta målgrupperna i olika delar av köpresan och besvara sökintentionerna med relevant innehåll. Inom ramen för konverteringsoptimering jobbar vi med löpande A/B-tester av boka mötes-flöden och andra CTA-delar.

Resultat

Webbplatsen visar starka resultat för core web vitals och andelen bra sidupplevelser (Google Search Console) på desktop är 100% och 99,5% på mobilt. Genom schemataggar ökar också de rikare sökresultaten. De organiska rankingarna och trafiken har skjutit i höjden och idag har nordanro.se framträdande positioner både för desktop och mobilt på den svenska marknaden.
Sedan lanseringen av sajten har över tusen mötesbokningar inkommit till butiker, under 2022 har antalet mötesbokningar per månad ökat med 13%. 


Utveckling juli-okt 2022 vs juli-okt 2021

  • Google topp 3-positioner + 353%
    Google topp 10-positioner +144%
  • Organiska sessioner + 104%
  • Visningar Google + 121%
  • Klick från Google + 98%
  • Backlinks + 389%