Hoppa till innehåll

Case: Elvita - Mer trafik och fler leads

elvita

Utmaningen

Elvita är Elons eget varumärke, med ett brett och noga utvalt sortiment för hemmets alla rum. Bland produktsortimentet återfinns vitvaror såsom diskmaskiner och kylskåp, till airfryers och dammsugare. När Elvita.se lanserades togs beslutet att fokusera på organisk trafik från Google som en betydande trafikkälla. En stor utmaning för en ny spelare i en svårt konkurrensutsatt bransch. Spoon Marketing Tech fick i uppdrag att göra Elvita.se till en så sökmotorvänlig webbplats som möjligt (tekniskt) samt ta fram en strategi/plan (inkl. löpande optimeringsarbete) för hur Elvita.se skulle växa trafikmässigt organiskt.

Lösning

Inledningsvis lades stor vikt vid tekniska åtgärder för att sidorna skulle laddas så snabbt som möjligt och följa Googles alltmer hårdnande tekniska krav. Bland åtgärderna återfanns reducering av script, nytt bildformat (WebP) för bättre komprimering samt arbete med samtliga core web vitals.
Parallellt sattes en tillväxtstrategi för SEO där vi gjorde en stor nyckelordsanalys och identifierade alla nyckelord/fraser som elvita.se behövde ranka på. Vi segmenterade alla nyckelord och började med hela köpresan. Vi arbetade igenom kategori- och produktsidor och lade särskild vikt vid inspirationsmaterial inklusive köpguider för att börja vinna de längre sökningarna.

Resultat

Förutom att sajten visar starka resultat för core web vitals, mobile usability och page experience (Google) vilket underlättar för framträdande rankingar så har den organiska synligheten närmast exploderat och trafikvolymerna växer månad för månad. Trafiken går både direkt till specifika produkter, kategorier samt inspirationssidorna. 


Utveckling juli-okt 2022 vs juli-okt 2021 (desktop)

Topp 3-positioner + 144%
Topp 10-positioner + 268%
Organiska sessioner + 110%

Visningar Google + 150%

Klick från Google + 133%

Backlinks + 9.382%