Hoppa till innehåll

Case: FAR - Driva försäljning

far

Utmaningen

FAR är intresseorganisationen för revisorer och ekonomiprofessionella och har funnits sedan 1923. De fokuserar på medlemskap för auktoriserade revisorer och försäljning av kurslitteratur och företagsutbildningar.

I och med pandemin och nya digitala krav som ställs så behövde FAR modernisera sättet de kommunicerar med sina befintliga kunder för kunna möjliggöra merförsäljning och kravet på digitala utbildningar. Ett problem var att det fanns en mängd olika produkter och webbsidor i silos gör det svårt en gemensam kundbild att agera på för driva försäljning till de olika produkterna.

 

Lösningen

TDWT och Trickle stöttar FAR i övergången till att bli en datadriven organisation som säljer utbildningar och sin digitala plattform FAR Online genom en fullfjädrad CRM & CDP -lösning. Vilket möjliggjorde att vi fick en tydlig kundprofil på varje användare och kunde identifiera de viktigaste kontaktytorna i kundresan samt sätta relevant KPI och fokusområden för nå dessa.

När vi hade en gemensam kundbild som vi kunde agera skapa flöde med relevant innehåll och erbjudanden för öka korsförsäljning via Microsoft Dynamics och performance kanaler.. Med fokus samt flytta kunder mellan produkter beroende på vilka produkter de hade.

Resultatet

  • Ökad korsförsäljning mellan produkter ≈ 26%

  • Större förståelse och arbetssätt inom organisationen kring den digitala affären

  • Från en traditionell spelare till EdTech-utmanare inom branschen

  • Ökade totala intäkter som attribueras till Google ads med en positiv return of

    investment för en majorit av FARs produktområden.